Psykoterapi uddannelsen delt op i trin

Når du skal til at arbejde med psykoterapi er det altid et plus at have en god uddannelse i skabet som du også kan prale af over for andre psykoterapeuter som ikke har den samme uddannelse som dig.

Med hjælp fra uddannelsen til psykoterapi er du ligeledes en troværdig psykoterapeut fra København og dine kunder – eller klienter – har nemmere ved at skabe en relation til dig som terapeut.

Denne artikel vil tage udgangspunkt i uddannelsen til psykoterapi som bliver udlovet af psykoterapeutisk institut. Uddannelsen kan tages både i Århus og i København.

Grunduddannelsen for psykoterapi er på 2 år

Når du ska i gang med uddannelsen skal du først og fremmest tage en grunduddannelse som varer i to år. I alt vil den vare 4 år, men det kræver at du består de to første år for at komme videre til d. 3 og 4.

At komme på denne uddannelse kræver også at du har en vis opsparing da den koster omkring 44000.- danske kroner pr. år. Det er nemlig ikke en statsstøttet uddannelse, så muligheden for at få SU er ligeledes ikke eksisterende.

Folk som starter på grunduddannelsen er ofte folk som allerede arbejder inde på området såsom præster, læger, pædagoger, personaleledere samt mange andre.

Den videre overbygning på psykoterapi uddannelsen er ligeledes to år

Hvis du består grunduddannelsen og derved gør at du kan komme ind på det 3. og 4. år, vil du blive mødt af tværgående temaer som kan indeholde alt lige fra personlige processer til kommunikation og kontakt. Ja, du vil lære alt lige fra familiesyn til samspil i familien.

Hvis du består eksamen vil du til sidst få et diplom som du vil kunne hænge op i dit kontor. At have et sådant diplom er, som skrevet i starten, altid et plus blandt ens klienter. Derudover kan ingen brokke sig over at du ikke har uddannelsen til at være terapeut.