Hvad sætter på fiskestangen når du skal fiske?

Du kender nok vittighederne om den pralende lystfisker, der fanger enorme fisk – eller som i hvert fald påstår at have fanget dem. Du kender måske også sangen om familiens fisketur: ”Træk en gammel sweater på, og lad bare skægget stå. Det’ en go’ ide at starte på en frisk. Sæt madding på krogen og tag med ud og fisk.” Der er over 600.000 lystfiskere i Danmark, der jævnligt tager ud og fisker på søer, i åer og på havene.

Derudover er der et ukendt antal fritidsfiskere, som blot tager afsted en søndag morgen fra tid til anden med børnene. Fælles for dem alle er, at de deler en hobby og lidenskab for at fiske først og fremmest – men som også har det til fælles, at de nyder en stund med den skønne, danske natur som scene. Med de mange lystfiskere derude, skal der altså masser af godt og billigt fiskegrej til, for at efterkomme den store efterspørgsel.

Det er jo ikke lige meget, hvad man sætter på fiskestangen, når man skal ud på tur. Der er fiskeri på havet, ved åen, ved søen eller fra de 7.600 kilometer kyststrækning omkring Danmark. Derfor har de fleste lystfiskere adskillige sæt udstyr, der passer til de forskellige forhold, og her kommer udstyret med billigt fiskegrej til sin ret. For der er også forskel på, om man fisker efter ål, torsk, ørred eller fladfisk. Det er noget af en videnskab at udvælge sit personlige grej, for udvalget er efterhånden blevet kæmpestort.

Men for de passionerede fiskere er det en meget vigtig forberedelse, om man vælger det ene eller andet hjul, forfang eller line. Det er derfor heller ikke nogen dårlig ting, at der er billigt fiskegrej at købe – ikke mindst i internetbutikker som stubs-fiskeudstyr.dk. Og så venter en unik naturoplevelse lige uden for døren. Danmark har noget af Europas bedste fiskevand, og der er rigeligt af det. Lige meget hvor du opholder dig, er der ikke langt til en god fiskeoplevelse – og det gælder næsten alle former for fiskeri. Det er bare med at pakke tasken med billigt fiskegrej og komme afsted.