Hvad består psykoterapi af?

Hvad består psykoterapi af? Det er der stadig mange der forsker i, og jeg vil allerede starte med at sige at der findes en hel masse retninger omkring psykoterapi som ikke står beskrevet her i artiklen.

Psykoterapi har været her lige så længe som menneskeheden selv og bliver brugt næsten dagligt. Du har måske allerede været udsat for en far, søster, eller noget tredje der lige har sagt “Kom lige og sæt dig ned, vi skal lige snakke om det”

Psykoterapi er en samtaleterapi

En samtaleterapi består i at psykoterapeuterne får ført en samtale med patienten i København, som på den måde vil kunne afhjælpe ham – Formålet med samtalen er at give patienten en forståelse i hvordan han selv reagere og tænker.

Ved at snakke med patienten om hvordan han føler kan du fjerne eller forandre patienten som kunne lide af depression, seksuelle problemer, spiseforstyrrelser – Ja, de sygdomme eller forhindringer som spiller en stor mental rolle.

Psykoanalysen lagde grundstenen for psykoterapi

Det var Sigmund Freud som i samarbejde med C. G Jung lagde grundstenen for et teoretisk system i starten af 1900 tallet. De kaldte deres teori for psykoanalysen.

Psykoanalysen er lang og tung at gå igennem – Grundlæggende går det ud på at ens personlighed deles i tre: Jeg’et, overjeg og det.

Alle de tre ovennævnte dele af personligheden opfatter verdenen på sin egen måde og har sin egen, groft sagt, samvittighed at spille med. Jeg’et kan for eksempel gøre noget som overjeg’et synes er uanstændigt.