EUR paller pris bliver lavere med piratpaller

Mange af Danmarks pallefabrikker levere EUR paller til en god pris sammen med en høj kvalitet. Ja, faktisk har mange virksomheder der har produceret EUR paller oplevet en høj vækst samtidig med at de har investeret i flere og flere arbejdspladser i Danmark.

Den tid ser dog ud til at være slut. I takt med at andre områder bliver outsourcet – Altså sendt – til andre lande, køber de supermarkeder der befinder sig i Danmark også EUR paller i udlandet til en lavere pris. En af Danmarks førende pallefabrikker, Silkeborgs Pallefabrik, har været nødsaget til at afskaffe medarbejdere og i stedet få automatiseret maskiner således at EUR paller prisen bliver så lav som mulig.

EUR pallers pris afhænger af prisen på arbejdskraften

Ja, ligesom alt andet på markedet, afhænger prisen på en EUR palle af de omkostninger som firmaet har. Flere omkostninger betyder højere pris. I Danmark er de fleste arbejdere en del af en fagforening som sikrer medarbejderne en vis minimumsløn således at medarbejderen ikke bliver udnyttet.

Det gælder ikke i de baltiske lande som i højere grad vil kunne arbejde for under det halve som danskere de gør. Det gør også at de udenlandske firmaer der sælger EUR paller vil kunne kræve mindre i betaling. Samtidig er udenlandske virksomheder også en del større, hvilket betyder at de har afdelinger i flere af de europæiske lande, alt efter hvor arbejdskraften er billig.

Muligheden for at flytte arbejdspladserne i tilfælde af det bliver billigere et andet sted er også meget nemmere for virksomhederne med mange midler. Og for at det ikke skal være løgn, så er der flere og flere virksomheder som reklamere med en EUR palle, selvom det er en piratkopi – og altså ikke en EUR palle. Alle de evt. afgifter og omkostninger det har med godkendelse for at sælge EUR paller undgår de også. For ikke at nævne kontrol fra EUR.