Dette er arbejdet som tømrer i Aarhus

En tømrer er en håndværker, oprindeligt kaldet træsmed. Han udfører tømrearbejde på bygninger. Som en tømrer i Århus arbejder du med forskellige ting. Du arbejder f.eks. med nybygning, ombygning, renovering eller tilbygning. Du kan beskæftige dig med alt lige fra store kommunal projekter, til at lave fru Jensens skab. For at du skal være en god og motiveret tømrer i Århus skal du have en god fysik, og du må ikke lide af svimmelhed eller højdeskræk.

Du får et varierende arbejde og mange forskellige arbejdsopgaver. Som en tømre lægger du gulve, opsætter lofter, tagspær og tagplader som en del af din hverdag. Du kan derudover også arbejde med at varmeisolere huse, opstille skillevægge af træ, eller indsætte vinduer, døre og andet forskellig inventar. Som tømrer i Aarhus kommer du til at arbejde i dit værksted eller ude på selve bygningspladsen. Ved store kommunal projekter er tømret som regel fabrikslavet. Som en faglært tømre har du på store opgaver mulighed for at have medhjælpere, dette er ofte ufaglærte. Hvis du arbejder som tømrermedhjælper i Århus, så tjener du omkring 26000 i måneden, hvorimod du tjener op imod 31000 i måneden som tømrermester.

Mange tømrer starter selvstændig virksomhed. Hvis man beslutter sig for at gøre dette, er det oftest en god ide at have nogle års erfaring i faget. Dette sker for at sikre sig at man har skaffet sig et godt kendskab til byggelovgivning, udregning af tilbud, regnskabsføring m.v. Man kan evt. tage uddannelsen Ledere af håndværksvirksomheder, mesteruddannelsen. Hvis du som tømrer i Århus vælger at gå hele vejen, kan du også tage andre videreuddannelser som byggetekniker, kort- og landmålingstekniker eller bygningskonstruktør.

Hvis du beslutter dig for at starte på tømre uddannelsen skal du vide at bogpakken koster pr. 1.8.2012, 2041 kr. eks moms. Du vil herud over også modtage 2 sæt tøj pr. uddannelsesår, dette vil sige 8 stk i alt, som vil være sikret god kvalitet og skal være af sædvanlig.